Kontakt

Hur gör jag nu?

Ingen vet hur man reagerar på beskedet att en anhörig eller nära vän har avlidit. Därför vet vi hur viktigt det är att den som drabbas ska känna tryggheten i att allt tas om hand på ett värdigt och seriöst sätt. Här är vår erfarenhet och vår auktorisation viktiga garantier för att ni får rätt hjälp. Ett gott råd är att inte ha för bråttom, mycket av det som ska ordnas kan vänta. Och tveka inte att kontakta oss på Älvsbyns Begravningsbyrå vad du än undrar över, vi finns till hands dygnet runt.

Kontakta anhöriga och vänner

Bland det första man bör göra är att kontakta anhöriga och vänner för att meddela vad som har hänt. Var samtidigt inte rädd för att be om hjälp och stöd. Det är en förmån att ha någon som man kan prata med och dela sorgen med. De flesta brukar också bli tacksamma om de kan bidra på något sätt, till exempel med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

Läs mer

Vill du börja med att läsa om sådant som behöver ordnas inför en begravning har vi tagit fram skriften ”Hur gör jag nu”. Här finns svaren på många av de frågor som uppstår vid ett dödsfall. Du kan läsa den här skriften genom att ladda ner den i PDF-format. Du är också välkommen in och hämta den hos oss på Älvsbyns Begravningsbyrå.